BLIV SUNDHEDSRÅDGIVER

Brænder du for at lære af Umahro, og selv at bruge den viden som rådgiver eller for dig selv?

Tag uddannelsen som sundhedsrådgiver, eller gå skridtet videre og bliv Umahro-certificeret sundhedsrådgiver, efter du har bestået uddannelsen

SUNDHEDSRÅDGIVER UDDANNELSEN

DIN FREMTID

Sundhedsrådgiver
uddannelsen

Hold 7 starter d. 11. september 2021

Der er brug for dig

 • Alt for få danskere får spist og levet sundt nok til at holde dem sunde og raske, og så de kan mærke den vitalitet og velvære, som de ønsker. Mange vil gerne, men det lykkes ikke for dem.
 • Langt under halvdelen af alle danskere får nok grøntsager, bær, frugt, fisk, nødder, bælgfrugter og fuldkorn, men alt for mange får til gengæld for mange kalorier, for meget tilsat sukker, for meget af det forkerte fedt og for meget alkohol.
 • Mindre end en ⅓ af danskerne får nok motion og bevægelse til at give dem den energi og det velvære, som de ønsker og fortjener.
 • Alt for mange danskere vejer for meget og har enten for meget kropsfedt eller fedtet lagret der, hvor det forhaler kroppens processer og bidrager til usundhed og i værste fald sygdom og symptomer. Det drejer sig om ca. 1,3 millioner danskere.
 • Rigtig mange er forvirrede om, hvad der egentligt er sundt og hvad de skal gøre når det kommer til kost, motion, søvn, afstresning og livsstil.
 • De har svært ved at navigere i, hvad der virker og ikke virker af kost, motion og livsstilsændringer og giver derfor op … eller bruger en masse tid og energi på livsstilsændringer, der ikke har den store effekt.

Om uddannelsen

 

Sundhedsrådgiver uddannelsen er for dig, der gerne vil hjælpe eller allerede hjælper mennesker med at blive sunde igen, forblive sunde eller blive endnu sundere gennem ændringer og optimering af kost, ernæring, motion og bevægelse, søvn, afstresning, livsstilsændringer og andre sunde tiltag.

Du lærer at bruge kost, ernæring, søvnoptimering, optimering af bevægelse og motion, afstresning og livsstilsændringer til at øge sundheden hos dem du hjælper, uanset om udgangspunktet er sygdom eller at de allerede er sunde. Du får Umahros viden og bedste redskaber fra 2 årtiers arbejde med sundhed med tusindvis af 1-til-1 konsultationer, foredrag, workshops, gruppeforløb og TV-programmer.

Du lærer, hvad sundhed grundlæggende er og hvad der skal til, for at fremme sundheden hos dine klienter på en måde der virker og som de faktisk kan gennemføre. Du lærer, hvordan der er flere veje til sundhed og hvorfor det er vigtigt altid at se på helheden, fremfor kun at fokusere på kost og ernæring eller kun at fokusere på motion eller kun at fokusere på afstresning. Så ingen unødvendig fanatisme, men fokus på at hjælpe klienter, der hvor de er og med livsstilsændringer, der er indenfor deres rækkevidde.

Måske arbejder du allerede som ernæringsterapeut, kostvejleder, personlig træning, diætist, læge, fysioterapeut, akupunktør, kiropraktor, sundhedsrådgiver, sundhedscoach e.l. og ønsker at udvide din viden og få endnu flere redskaber til at hjælpe dine klienter.

Måske er dit mål og ønske, at komme til at hjælpe andre med at være sunde eller blive sunde igen.

Eller også vil du gerne være endnu klogere på sundhed for din egen skyld og evt. din families skyld

Som sundhedsrådgiver får du den nyeste viden og de bedste værktøjer af en ledende ernæringsekspert og pioner indenfor Functional Medicine. Og du får en blåstempling af din kunnen og dine evner.
Det er en lægeeksamineret uddannelse, som består af 6 moduler over 6 måneders varighed. Uddannelsen starter februar 2021.

"Det er det bedste jeg har gjort, sådan føles det lige nu, selvom alt den lærdom vi har fået, kun er starten på et helt nyt liv. Jeg er helt vildt overvældet af den lærdom og viden der ligger til grund for uddannelsen. Uddannelsen holder hvad den lover. Tak!" Britta Jacobsen, hold 1.

Hør hvorfor andre er blevet sundhedsrådgivere

De 6 moduler

MODUL 1 • 11-12. SEPTEMBER 2021

Velkomst og introduktion til uddannelsen

Hvor sunde eller usunde er vi i Danmark og på verdensplan?

Hvilke helbredsproblemer døjer vi med

Livslængde, sygdomsforekomst, dødelighed og funktion levealder

Gennemgang af hvad basal sundhed er og hvad der er fundamentet for sundhed

Introduktion til K.R.A.M.S.S.-faktorerne (kost, rygning, alkoholforbrug, motion og bevægelse, søvn, stress og glæde samt vægt og kropssammensætning) der udgør fundamentet for sundhed

MODUL 2 • 9-10. OKTOBER 2021

Introduktion til basal ernæring

Kalorier på papiret og i praksis

Makronæringsstofferne (protein, fedt, kulhydrater, fibre), hvad de er vigtige for, og hvordan behovet evalueres

Kost, ernæring og sundhed

De forskellige kure og kostretninger

Introduktion til at evaluere egne og andres kostvaner

MODUL 3 • 6-7. NOVEMBER 2021

Forskellen på sundhedsfremme og sygdomsbehandling i Umahros perspektiv og en sundhedsfokuseret læges perspektiv.

Hjertekar- og kredsløbssygdomme

Type II diabetes, Syndrom X og prædiabetes

Rygning og alkohol i forhold til sygdom og sundhed.

Sådan screener du for sundhed og sygdom

De vigtige blodprøver og andre sundhedsmarkører

MODUL 4 • 11-12. DECEMBER 2021

Motion, bevægelse og sundhed

Motion og bevægelse ved svær sygdom og dekonditionering

Motion og bevægelse ved smerter og skader

Motion og bevægelse ved stress fra mild til kollaps

Smertens væsen

Adfærd, motivation samt ændring af vaner og adfærd med case-arbejde

MODUL 5 • 8-9. JANUAR 2022

Søvn og sundhed

De mange aspekter af stressens biologi, fysiologi, biokemi og psykologi

Stress og sundhed

Stressrehabilitering

Stress og træning

MODUL 6 • 29-30. FEBRUAR 2022

Repetition og case-arbejde

Spørgetime med Umahro og læge Pia Norup

De sidste eksamensforberedelser

EKSAMEN

Torsdag d. 10. februar 2022
Lørdag-søndag d. 12-13. februar 2022

Undervisningsform

Undervisningen består af 6 moduler, samt online selvstudie og to månedlige live undervisningsdage som der også er mulighed for at deltage i online (kl. 10:00-17:00). Det online selvstudie foregår før og efter undervisningsdagene på hvert modul, med tilhørende lektier og opgaver. Skulle det ske, at du bliver forhindret i at deltage live eller online på undervisningsdagene, bliver alt filmet og oploadet, så du kan se eller gense undervisningen.

Når vi mødes til den månedlige undervisningsweekend, gennemgår jeg viden, teori og værktøjer. Du får også cases at arbejde med. Og du har naturligvis mulighed for at spørge ind til både indholdet og for at få afklaring på dine egne erfaringer.

Da en del af undervisningen foregår online, får du adgang til et online univers med undervisningsmaterialer, samt til et forum med de andre deltagere, hvor I kan udveksle erfaringer og netværke. Hver måned frigives et nyt undervisningsmodul med opgaver, cases og meget mere.

Alle undervisningsdage vil blive live-streamet og optaget, således at du kan følge med, hvis du ikke kan være fysisk tilstede til nogle af undervisningsdagene.

Tid og sted

Hold 7 starter d. 11. september 2021

Alle undervisningsdage foregår kl. 10-17 på i vores lokaler på Svanemøllevej 41, 2900 Hellerup.Villaen ligger i skønne omgivelser med gratis parkering foran maktriklen.

Eksaminering og certificeringskrav

For at blive uddannet sundhedsrådgiver skal du have:

 • Bestået alle opgaver på hvert modul.
 • Gennemgået alle moduler og opgaver på uddannelsen.
 • Bestået den større skriftlige opgave.
 • Bestået den afsluttende mundtlige eksamen med ekstern censor.

Efter uddannelsen modtager du et certifikat som sundhedsrådgiver uddannet af Umahro.

Pris

Prisen for at deltage på hold 6 er kr. 39.995,00 ex moms.

Der skal ikke beregnes moms af sundhedsrådgiver uddannelsen – uanset om du betaler som privatperson, firma eller din arbejdsgiver betaler.

Prisen inkluderer alle undervisningsdagene, eksamen, alt trykt og elektronisk undervisningsmateriale (eksklusiv studiebøger), online univers til alle deltagere, løbende spørgetimer samt drikkevarer og snacks på undervisningsdagene.

Har du spørgsmål, så skriv til Christine Elling på ce@umahro.com.

Vær opmærksom på at du som lønmodtager måske kan gøre brug af den såkaldte “lønomlægning” og på den måde få uddannelsen skattefrit gennem din arbejdsgiver. Uddannelsen skal være relevant for dit arbejde og du skal leve op til visse krav. Kontakt www.skat.dk for nærmere oplysninger.

Ansøgning og optagelsesprocedure

For at komme med på uddannelsen, skal du have deltaget i et informationsmøderne og talt med Umahro, så I sammen har sikret jer, at sundhedsrådgiveruddannelsen er den rette uddannelse for dig.

Derefter skal du sende os din ansøgning (se nedenfor). Du hører fra os indenfor 7 dage, efter at vi har modtaget din ansøgning, om du er optaget.

Har du spørgsmål, så skriv til Christine Elling på ce@umahro.com.

SEND DIN ANSØGNING

 

Informationsmøder om hold 7

Deltag i et af de gratis informationsmøder, hvor du kan høre mere om uddannelsen.

De foregår på nedenstående datoer i vores lokaler på Svanemøllevej 41, 2900 Hellerup.

Det er også muligt at deltage online, hvis du ikke kan møde op fysisk.

Informationsmøderne er en obligatorisk del af ansøgningsprocessen.

For at blive optaget på uddannelsen, er det et krav, at du har deltaget i et informationsmøde, så vi sammen kan sikre os, at sundhedsrådgiveruddannelsen, er den rette for dig.

Efter at have deltaget i et informationsmøde, kan du skrive din ansøgning, for så vi er helt sikre på, at uddannelsen er det helt rigtige for dig.

 • Informationsmøde onsdag d. 31. marts 2021 kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde torsdag d. 29. april 2021 kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde onsdag d. 26. maj 2021  kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde onsdag d. 22. juni 2021  kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde onsdag d. 14. juli 2021  kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde onsdag d. 16. august 2021  kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde mandag d. 30. august 2021  kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.
 • Informationsmøde mandag d. 6. septemner 2021  kl. 18:30-20:30. Tilmeld dig her.

Har du ikke mulighed for at deltage, kan vi eftersende dig et link, hvor du kan gense informationsmødet.

Har du spørgsmål inden, så kan du skrive til Christine Elling på ce@umahro.com eller ringe på 53536121