DET ER IKKE DIN SKYLD • UDDRAG FRA MIN KOMMENDE BOG “FRA SYG TIL RASK”

Det er ikke din skyld • Uddrag fra "Fra syg til rask"

Her er det første video-uddrag fra min kommende bog "Fra syg til rask", der udkommer til oktober.Jeg læser højt fra kapitlet "Det er ikke din skyld".Kommenter endelig, hvis det sætter gang i tanker, følelser eller reaktioner…eller hvis du synes, du bliver klogere på dig selv og dit helbred.Del videoen med mennesker, for hvem det er vigtigt.Eller tag dem, så de ser videoen.#frasygtilrask#foodchanchangeyourlife#førstebogientrilogiFORUDBESTIL BOGEN OG VIND ET GRATIS EKSEMPLARDu kan forudbestille bogen her med 100 kr. rabat og deltage i konkurrencen om at få selve bogen gratis, så du kan skal betale for forsendelsen, når bogen kommer til oktober.Bogen kommer til at koste kr. 299,95 + forsendelse (kr. 56,25), men jeg giver 100 kr rabat på alle forudbestillinger her i august.Og jeg giver hver 25. forudbestilling her i august væk, så du kun skal betale for forsendelsen til oktober, hvis du er en af de heldige vindere.https://nutrimenta.simplero.com/products/66122-FRA-SYG-TIL-RASKBOOK EN PERSONLIG KONSULTATIONJeg hjælper dig gerne med at gå fra syg til rask eller usund til sund i et 1-til-1 forløb.Læs mere om og book din personlige konsultation: www.umahro.dk/personlig-konsultationBOOK MIG TIL ET FOREDRAG OM AT BLIVE RASK ELLER OM SUNDHEDJeg kommer gerne ud og holder foredrag om sundhed og at blive rask igen i virksomheder, organisationer, institutioner, klubber og foreninger.Send en mail på foredrag@umahro.com og læs mere på www.strongmind.dk/Umahro-Cadogan

Gepostet von Umahro • Food Can Change Your Life am Freitag, 18. August 2017

Min næste bog hedder “Fra syg til rask” og udkommer til oktober.

Det er min guide til dig, der gerne vil være rask igen, have færre symptomer eller leve bedre på trods af sygdom, der ikke kan helbredes helt.

Bogen er den første i en trilogi.

Her er et uddrag fra bogen.

 

DET ER IKKE DIN SKYLD (SYGDOM ALTSÅ)

En meget vigtig ting for dig at vide i forhold til sygdom, diagnoser og symptomer er, at det ikke er din skyld!

Aldrig nogen sinde.

Det kan godt være, at du har fundet ud af, eller at mens du læser denne bog finder ud af at nogle ting i hvordan du spiser og lever, eller har spist og levet, de rent fysiologisk kan have påvirket din krop og bidraget til at den diagnose eller de symptomer, du døjer med nu.

Men du må ikke se på det, som om det er din skyld. For det er jo ikke noget, du har gjort med vilje. Det er i hvert fald meget, meget sjældent, at nogen gøre noget “usundt” med vilje og intentionen om at blive syge eller skade sig selv.

Alt du ved eller finder ud af, m.h.t. hvordan kost og livsstil påvirker dit helbred og eventuelt spiller en rolle i, hvordan du har det nu, det skal du tænke på som et katalog af muligheder fremadrettet.

Al den indsigt om årsager og sammenhænge eller mulige årsager og sammenhænge, du får, skal du se på som viden om, hvad der så er af muligheder for at ændre på noget eller gøre noget fremadrettet.

Du får overblik over ting, som du nu kan gøre anderledes, så det bliver nemmere for dig at komme væk fra, hvor du er nu, når dit helbred ikke er, som du gerne vil have det.

Du får overblik over ting, du kan gøre, der samlet set kan gøre det nemmere for dig at blive rask, mindre syg eller være sundere selvom sygdommen er der og derfor fungere godt.

Du bliver opmærksom på ting, du kan lade være med at gøre, der ellers bidrager til eller fastholder dig i din nuværende situation og tilstand.

Men det er aldrig din skyld!

 

TILFÆLDIGHEDER, OMSTÆNDIGHEDER OG STATISTIK

Selvom sygdom, diagnoser og symptomer i en hvis grad opstår p.g.a. hvordan mennesker spiser og lever, så er der også en hel del tilfældighed på færde, når sygdom og symptomer rammer.

Ren statistisk tilfældighed kan man ikke gardere sig imod og det er uden tvivl også en faktor, når det kommer til sygdom og helbredsproblemer.

Så uanset hvor sundt eller “korrekt” du eller andre har levet, er det ikke en garanti for, at man ikke kan blive ramt af sygdom og helbredsproblemer. Men for nogle sygdomme og helbredsproblemer, så er sandsynligheden for at blive ramt meget lavere, hvis man spiser og lever på en bestemt måde.

Det er jo ikke til diskussion, hvorvidt rygning øger risikoen for lungekræft, hjertekar og kredsløbssygdomme og KOL.

Det gør det.

Men der også ikke-rygere, der får lungekræft, hjertekar- og kredsløbssygdomme og KOL. Det er blot meget færre ikke-rygere, der bliver ramt af disse sammenlignet med rygere.

 

MILJØET OMKRING DIG KAN DU IKKE ALTID STYRE

Og der er omkringliggende omstændigheder, man ikke selv er herre eller dronning over.

Du kan jo ikke bestemme over, hvordan dine forældre eller bedsteforældre har levet eller været.

Du kan ikke kontrollere hvordan miljøet omkring dig som barn og senere hen har været.

Men du kan påvirke miljøet omkring dig nu og fremadrettet.

Og ved at forstå, hvad det miljø du lever i eller tidligere har levet i, kan have haft af indvirkning på dig og dit helbred, kan du måske blive klogere på dit helbred.

Se ting der gør, at du bedre forstår hvorfor dit helbred er som det er.

Se ting, der giver dig flere handlemuligheder nu i forhold til at forbedre dit helbred, hvis du ikke er tilfreds med hvordan du har det nu.

 

ALDER KAN MAN IKKE SNYDE SIG UDENOM

Jo ældre du bliver, desto større risiko opstår der også for visse sygdomme og helbredsproblemer.

Det er en uundgåelig konsekvens af aldringsprocessen, at der opstår noget forfald, som du ikke kan undgå. Jo længere du lever, jo mere kommer statistik og tilfældigheder til at spille en rolle.

Hver gang dine celler deler sig, så er der risiko for at der sker fejl, der bliver til mutationer.

Mutationer leder så til dysfunktion, celler der dør eller evt. kræft.

Eller at der sker fejl, så de nye celler slet ikke er levedygtige og dør.

Og som tiden går, så sker der jo flere celledelinger med en hvis risiko for fejl, mutationer og forfald.

Desuden kan celler kun dele sig et vist antal gange, for at lave nye celler og nyt væv til reparation og vedligeholdelse af kroppen.

Men på et tidspunkt, så kan en celle ikke dele sig flere gange, fordi “timeren” har nået sluttidspunktet. (Læs mere om dette i afsnittet om telomerer på side xxx).

Og så vil den dø, når den er blevet for gammel og slidt, til at den kan leve og fungere længere. Med tiden vil det lede til en mangel på celler til at reparere og erstatte slitage og skader i væv og organer, hvilket så viser sig som alderdommens forfald, dysfunktion og/eller sygdom.

 

GLEM SKYLD OG SE PÅ MULIGHEDER

Så det er ikke din skyld, hvis der er opstået sygdom, symptomer eller gener.

For selvom der er ting, du har gjort, der kan spille en rolle, så er der også en masse ydre omstændigheder og rent statistisk tilfældighed, som du ikke er og aldrig har været herre over.

Og hvad du har gjort kost- og livsstilsmæssigt, er jo ikke noget, du har gjort med vilje. Se nærmere på det, som hvad der tidligere er sket kost- og livsstilsmæssigt, uden at pege fingere direkte på dig selv.

Men ved at se på, hvad der kan have påvirket og bidraget til situationen, så bliver du klogere på, hvad du selv har af muligheder for at gøre noget og påvirke dit helbred fremadrettet.

Så se på mulighederne og vælg de ting m.h.t. kostændringer, søvn, motion, livsstil, afstressning o.s.v., der ser ud til at kunne gøre en forskel og som der er mulige for dig.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.